Vox demana documentació sobre ajudes a col·lectius LGTBI i dades de violència de gènere

Compromís veu "indecent" la petició i acusen la formació d'ultradreta de voler "fomentar odi".

Les Corts Valencianes
Les Corts Valencianes / Europa Press

El grup de Vox a les Corts ha presentat aquest dilluns dues sol·licituds de documentació sobre les subvencions a col·lectius LGTBI i les dades acumulades de violència de gènere a la Comunitat Valenciana, des de l'aprovació de la llei integral de 2004.

Els deu diputats de la formació d'ultradreta volen conéixer les partides destinades en els pressupostos dels exercicis 2018 i 2019 a cursos, associacions, conferències, informes, assessories o centres culturals que estiguen relacionats amb l'activitat de col·lectius LGTBI. I, d'altra banda, tindre accés a les estadístiques dels casos de "violència intrafamiliar, no solament en relació a la violència exercida per homes cap a les dones", informa el grup en un comunicat.

Compromís veu "indecent" la petició de Vox

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha mostrat la seua "indignació" davant les iniciatives parlamentàries registrades aquest dilluns per Vox i, al seu juí, la petició és "indecent" i "només busca fomentar l'odi".

En aquest sentit, Ferri ha anunciat que el seu partit presentarà "un escrit demanant a la Mesa la inadmissió d'unes iniciatives parlamentàries que són una eina per a fomentar l'odi cap a les persones LGTBI" i ha lamentat que, mentre açò "està succeint al parlament valencià i a molts altres de l'estat, els seus socis PP i Ciutadans callen, un silenci que acaba sent còmplice de la LGTBIfòbia".

També et pot interessar

stats