Vox es concentra a València contra el govern "traïdor" de Sánchez

El partit ha convocat actes de protesta a tot Espanya "en defensa de l'orde institucional".

Seguidors de Vox a València
Seguidors de Vox a València / Vicent Fenoll

Militants i seguidors de la formació d'ultradreta Vox s'han concentrat aquest matí, Dia de la Constitució, davant de l'Ajuntament de València, en un acte convocat per a "defensar Espanya, la llibertat dels espanyols i l'orde constitucional".

El president provincial del partit, José María Llanos, ha llegit un manifest en defensa de la legalitat constitucional i ha recordat els articles de la Carta Magna que fan referència a la igualtat dels espanyols, el dret a la vida, la llibertat, a la monarquia parlamentària, als cossos de seguretat i les forces armades. Uns articles, que asseguren, estan amenaçats pel govern "traïdor" de Pedro Sánchez.

El patit que lidera Santiago Abascal ha convocat concentracions als ajuntaments de les principals ciutats espanyoles, contra el "govern socialista amb suport del comunisme totalitari, el separatisme colpista i ETA".

Manifestació antifeixista a Barcelona

A Barcelona, un grup de 150 persones s'ha mobilitzat en resposta a l'acte de Vox, on havia d'assistir el seu president, Santiago Abascal. La manifestació l'han convocada el PSC, l'alcaldia de Barcelona i les joventuts de la CUP, Arran i els CDR per a "combatre el discurs de l'odi".

Els Mossos d'Esquadra han impedit el cara a cara entre els antifeixistes i els seguidors de Vox en els accessos a la plaça de Sant Jaume.

A l'acte del partit ultradreta han participat unes 300 persones, la majoria amb banderes d'Espanya, que han rebut els crits dels contramanifestants: "Fora feixistes dels nostres barris".

Mossos d'Esquadra eviten el cara a cara entre antifeixistes i seguidors de Vox en Barcelona / Alberto Estévez (Efe)

També et pot interessar

stats