Vox cancel·la les negociacions amb el PP a la Comunitat de Madrid mentre no complisca el pacte a l'ajuntament

Rocío Monasterio recorda que l'acord amb els populars preveu la gestió de regidories i pressupost.

La líder de Vox, Rocío Monasterio, en una imatge d'arxiu
La líder de Vox, Rocío Monasterio, en una imatge d'arxiu

La formació d'extrema dreta Vox ha cancel·lat les reunions que tenia previstes aquest dilluns de vesprada per a la negociació del programa i la investidura en la Comunitat de Madrid, "fins que no s'aclarisca què és el que està passant a l'Ajuntament", segons ha explicat la candidata autonòmica Rocío Monasterio.

La líder de Vox ha recordat que la formació està exigint que complisca el pacte en el consistori. "Hi ha un contracte entre el PP i Vox que preveu una coalició de govern i que inclou regidories per a Vox i a més una proporció en pressupost, i això és el que es va signar el divendres a la nit", ha explicat.

Mentre aquest pacte no es complisca, ha assegurat, no té sentit avançar en les negociacons perquè si no "les dues parts estaríem perdent el temps".

Monastario també ha precisat que no ha aconseguit fer seure Ciutadans a la taula de negociacions perquè "la formació taronja no s'assenta amb Vox a firmar acords".

Davant d’aquest escenari, fonts de Ciutadans han confirmat que no descarten repetir les eleccions a la Comunitat de Madrid si Vox, que compta amb dotze escons en la cambra, boicoteja finalment el pacte de programa i de govern que estan negociant amb el PP.

Després de la primera reunió d'aquest dilluns entre els aspirants a presidir la comunitat autònoma, Isabel Díaz Ayuso (PP) i Ignacio Aguado (Ciutadans), està previst que tornen a veure's aquesta setmana per a continuar amb les negociacions.

També et pot interessar

stats