Vox assegura que Ciutadans va acceptar el pacte amb el PP per als ajuntaments

Acusen el PP d’actuar com a "intermediari" de Cs per a deixar Vox fora dels governs municipals.

Iván Espinosa de los Monteros, al Congrés dels Diputats
Iván Espinosa de los Monteros, al Congrés dels Diputats / Fernando Alvarado (Efe)

El portaveu de Vox en el Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, ha assegurat que el pacte marc municipal amb el PP es va signar amb "el coneixement i l'aquiescència" de Ciutadans, i ha advertit que estan en condicions de demostrar-ho.

Així mateix, ha assegurat que des de Ciutadans li van comunicar verbalment el suport a l'acord amb el PP, però ha recalcat que "entre trilers, cadascú juga la seua partida". Segons Espinosa, el PP està actuant com a "intermediari" de Ciutadans per a deixar Vox fora dels governs municipals.

A més, Espinosa ha defensat la decisió del seu partit de trencar el pacte a l'Ajuntament de Madrid perquè l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida (PP), ha demostrat que "no hi ha cap desig de rectificar" i integrar-los en el govern municipal.

Espinosa ha negat que la ruptura siga una "venjança" o un "tot o res" per a les negociacions per la Comunitat de Madrid que es reprenen aquest dimecres i en què el partit de Santiago Abascal exigirà unes "condicions mínimes" programàtiques.

Així mateix, ha dit que té una "bona consideració" de la candidata del PP a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i que podria ser una "bona presidenta".

Vox allarga la mà a tots els partits per a aconseguir un acord d'investidura

D’altra banda, la candidata de Vox a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, ha allargat la mà a tots els partits que pretenguen arribar a un acord d'investidura durant el mes de juliol a la Comunitat de Madrid.

Monasterio ha obert un període de negociació que durarà fins a les 14:00 hores del 2 de juliol, data límit per a proposar un candidat a la Presidència. 

Així, ha posat tres condicions de negociació, la subscripció d'un acord amb Vox, per "respecte" als seus votants, el "compromís" entorn de la signatura d'un programa únic comú i "lleialtat" per a complir el que se signa.

També et pot interessar

stats