Vox amenaça Twitter amb accions legals si no reactiva el seu compte

La firma tecnològica ha suspés el compte de la formació d'extrema dreta per "incitació a l'odi".

Captura de pantalla de la capçalera del compte de Twitter de Vox
Captura de pantalla de la capçalera del compte de Twitter de Vox / Twitter

Vox ha amenaçat Twitter i la filial espanyola de la xarxa social d'emprendre-hi accions legals per "discriminació per motius ideològics" si no reactiva el compte oficial de la formació d'extrema dreta, que la firma tecnològica va cancel·lar fa una setmana sota l'argument que havia emés missatges que inciten a "l'odi".

Ho ha anunciat aquest dimarts el portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa, que considera que el partit ha vist limitada la llibertat d'expressió en les xarxes socials per una decisió "arbitrària" de Twitter que, segons entén, ha pres "a instàncies del PSOE".

La suspensió del compte deriva d'un intercanvi de missatges en Twitter entre Vox i la portaveu del PSOE, Adriana Lastra, qui va acusar el partit de Santiago Abascal de "retrògrad" per defendre el control parental als col·legis. Vox li va respondre que el que no suporten és que amb diners públics es promoga la "pederàstia", en referència al programa Skolae de coeducació en igualtat que s'imparteix a Navarra, on governa el PSOE, i que fa poc ha sigut guardonat per la Unesco.

Arran d'aquest últim missatge, Twitter va comunicar a Vox que no podrien publicar més missatges al·legant "incitació a l'odi", encara que li va donar l'opció d'esborrar el tuit polèmic, un extrem al qual la formació s'ha negat. Des d'aleshores Vox no pot publicar nous continguts des del seu compte, però sí que poden enviar missatges privats. L'últim tuit de la formació data del passat 21 de gener.

També et pot interessar

stats