Vora mig milió de persones han demanat a l'INE no rebre propaganda electoral

El cansament dels ciutadans per les quartes eleccions en quatre anys ha generat campanyes en contra en les xarxes.

Els electors que no vulguen rebre propaganda electoral pel 10N ho podran fer fins al 7 d'octubre
Els electors que no vulguen rebre propaganda electoral pel 10N ho podran fer fins al 7 d'octubre / Samuel Zeller (Unsplash)

Un total de 481.000 persones s'han donat de baixa a l'Institut Nacional d'Estadística (INE) el 23 de setembre per a no rebre propaganda electoral. Aquesta decisió està guanyant força perquè les eleccions del 10 de novembre seran les quartes en quatre anys. De fet, ja han sorgit campanyes en les xarxes socials en què es demana que no s'envie propaganda electoral, ja que la convocatòria d'unes noves eleccions costa uns 140 milions d'euros. 

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) havia registrat fins al 15 de setembre un total de 112.000 sol·licituds de persones que no volien rebre propaganda electoral. La dada oferida ara per l'INE suposa que en tan sols una setmana 369.000 persones més han demanat ser excloses de les còpies del cens electoral que s'entreguen als representants de les candidatures per a l'enviament de propaganda electoral.

El 7 d'octubre, data límit per a no rebre propaganda pel 10N

Aquestes peticions tindran efecte permanent, és a dir, també per a les eleccions que es produïsquen després del 10N, llevat que l'elector es manifeste en sentit contrari i sol·licite a l'INE tornar a ser inclòs en el cens que es lliura als partits polítics perquè envien aquesta publicitat.

Els electors que no vulguen rebre propaganda electoral ho podran fer fins al 7 d'octubre. Les sol·licituds posteriors tindran efecte en les eleccions que es convoquen amb posterioritat.

També et pot interessar

stats