Vora 50.000 empreses han sol·licitat ajudes del pla Resistir en les primeres 24 hores

El pla de xoc, dotat amb 380 milions, s'ha ampliat a 400 milions per a incloure al sector del taxi i la mobilitat discreccional.

La directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez
La directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez / À Punt NTC

El Consell té previst aprovar aquest divendres dos nous decrets d'ajudes destinades als sectors més afectats per la pandèmia. El primer contemplarà una subvenció extraordinària de fins a 300 euros per a les persones autònomes que treballen en els sectors més afectats de la pandèmia i preveu destinar-hi en total una inversió de huit milions d'euros. El segon paquet d'ajudes, de 18 milions, està dirigit al sector turístic. Les dues línies serviran per a complementar les ajudes que el govern valencià ha aprovat fins ara.

No obstant això, mentrestant, aquest dijous començava el termini per reclamar les ajudes del denominat pla Resistir. La directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, ha explicat que només en les primeres vint-i-quatre hores s'han arreplegat més de 48.000 sol·licituds. De fet, l'allau de peticions per part de col·lectius tan afectats com l'hoteleria, el turisme o la cultura van saturar i col·lapsar la pàgina web abans que començara. No obstant això, Pérez ha explicat que va ser una incidència aïllada i que el problema ja està solucionat.

Segons ha dit, aquest pla de xoc dotat amb 380 milions, s'ha ampliat a 400 milions per a incloure al sector del taxi i la mobilitat discreccional, i encara que no acabarà amb tots els problemes dels autònoms i de les persones afectades per ERTO, ajudarà a “resistir i aguantar” la població en un moment de pandèmia tan complicat com el que estem vivint i que s'està allargant en el temps.

Una altra de les ajudes de les quals ja han començat les transferències de les quantitats econòmiques que li corresponen als ajuntaments són les denominades com ajudes Parèntesis. Al pla, dotat amb 160 milions d'euros, ja s'han adherit 476 ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana.

En eixe sentit, la directora general de Coordinació de Diàleg Social ha explicat que, amb aquestes i amb la resta d'ajudes, un dels principals objectius és que arriben a la població com ràpid millor. Com que saben que aquestes ajudes no pal·lien al 100% els efectes de la Covid-19, des del Consell han demanat al govern espanyol que incorpore més partides d'ajudes als sectors més afectats que es puguen complementar amb la resta d'ajudes.

També et pot interessar

stats