Von der Leyen i Michel aplaudeixen l’“excel·lent” presidència espanyola de la Unió Europea

Han assegurat que el treball dels equips espanyols és “impressionant” i que han aconseguit tancar dossiers “clau”

El president del govern, Pedro Sánchez, escolta al president del Consell Europeu, Charles Michel
El president del govern, Pedro Sánchez, escolta el president del Consell Europeu, Charles Michel / Alexandros Michailidis / Europa Press

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen i el president del Consell Europeu, Charles Michel, han aplaudit l’“excel·lent labor de la presidència espanyola del Consell”, que ha exercit des de l’1 de juliol i que tanca el 31 de desembre. Els dos mandataris han elogiat la legislació realitzada per l’executiu de Sánchez en les institucions europees i han aprofitat per a demanar passos avant en el Pacte de Migració i Asil en les últimes setmanes de desembre.

Tant Von der Leyen com Michel han participat en una roda de premsa conjunta al costat de Pedro Sánchez per a valorar l’esforç dels equips espanyols al capdavant de la presidència transitòria del Consell Europeu, on li han trasmés el suport en les últimes jornades que li queden.

“Sempre ha sigut un plaer cooperar amb vosté i amb el seu equip, és impressionant el que s'ha aconseguit en les últimes setmanes i mesos. Tindran alguns temes difícils en l'agenda la setmana que ve, però compta amb el nostre suport”, ha afirmat Michel.

Per part seua, Von der Leyen ha afegit que Espanya “ha treballat sense descans” i que, “gràcies a la dedicació i compromís, s'ha assolit tancar un ampli nombre de dossiers clau”.

Entre els més de 50 acords polítics consensuats al Parlament Europeu, destaca la legislació sobre intel·ligència artificial, primera en el món en aquesta àrea, o la llei europea de matèries primeres fonamentals, per a finançar les transicions verda i digital.

També et pot interessar

stats