Von der Leyen, candidata principal del PPE, no es tanca a pactar amb partits com Vox

L’actual presidenta de la Comissió Europea, que es presenta a la reelecció, ha explicat que “dependrà molt de la composició del Parlament”

Von der Leyen, aquest dimecres
Von der Leyen, en una imatge d'arxiu / Christophe Petit Tesson (EFE)

L'actual presidenta de la Comissió Europea (CE) i candidata a la reelecció del Partit Popular Europeu (PPE), Ursula von der Leyen, no es tanca a pactar amb Conservadors i Reformistes Europeus (CRE). Este grup polític d'ultradreta al Parlament Europeu està presidit per Giorgia Meloni, líder de Germans d'Itàlia, i té com a vicepresident Jorge Buxadé, eurodiputat de Vox.

Així ho ha afirmat en un debat organitzat este dilluns per Politico amb altres set candidats i candidates a liderar la CE. A la pregunta de "si està oberta a cooperar amb els CRE la següent legislatura", Von der Leyen ha respost que "dependrà molt de la composició del Parlament i de qui està en cada grup".

L'spitzenkandidat (candidat principal) del Partit dels Socialistes Europeus (PSE), Nicolas Schmit, va mostrar el seu rebuig al posicionament de Von der Leyen. "No hi ha cap pacte possible, perquè no respecten els drets fonamentals pels quals la nostra Comissió ha lluitat."

Este plantejament del PPE suposaria trencar amb el cordó sanitari que s'aplica a les formacions ultradretanes en les institucions europees. Cal recordar que els comicis se celebraran del 6 al 9 de juny als vint-i-set països de la Unió Europea i les votacions tindran lloc el diumenge 9 de juny a l'estat espanyol.

També et pot interessar

stats