Von der Leyen anuncia una directiva europea contra la violència masclista

La presidenta de la CE valora la reacció conjunta dels països membres de la unió davant la pandèmia i anuncia un increment de les donacions de vacunes

Discurs de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en el Parlament Europeu, a Estrasburg, aquest dimecres
Discurs de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, al Parlament Europeu, a Estrasburg, aquest dimecres / Patrick Hertzog (Efe)

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat aquest dimecres que proposarà abans de finals d'enguany una directiva europea contra la violència contra les dones per a reforçar la legislació criminal existent en aquesta àrea als diferents països de la Unió Europea.

La responsable política europea ha anticipat que la nova proposta legislativa se centrarà en la prevenció i a crear normes penals eficaces, també per a combatre els abusos en línia, amb vista a assegurar que "tot aquell que abuse de les dones s'enfronte a la justícia". Von der Leyen ha afegit que la llibertat que arrepleguen els tractats europeus també ha de significar "ser lliure de la por" i ha lamentat que "durant la pandèmia es va privar moltes dones d'aquesta llibertat".

D'altra banda, Von der Leyen ha afirmat aquest dimecres que la Unió Europea (UE) ha aconseguit en els últims mesos "un ideal i l'ànima política per a servir aquest ideal" després de mantenir-se unida en diversos fronts de la lluita contra la pandèmia i el canvi climàtic.

Al començament del seu discurs de l'estat de la Unió a Estrasburg, Von der Leyen va subratllar que la UE va prendre la decisió d'"anar junta" davant la major crisi sanitària per a assegurar-se que les vacunes arribaven a tots els racons de la UE, així com per a actuar davant la recessió que va portar la pandèmia i contra la crisi climàtica.

"En la major crisi sanitària global en un segle, decidim anar junts perquè totes les parts d'Europa pogueren accedir a les vacunes que salven vides. En la crisi econòmica global més profunda en dècades, decidim anar plegats amb el fons de recuperació. I enfront de la crisi planetària més greu de tots els temps, decidim avançar junts amb el Pacte Verd Europeu", va subratllar la presidenta.

Després d'aplaudir la resiliència de la joventut europea durant la crisi sanitària, la responsable de l'executiu comunitari ha assenyalat l'èxit de l'estratègia de vacunes "a l'europea", moment en el qual va subratllar que la UE va ser "l'única que va compartir la seua producció de vacunes amb la resta del món".

La unió incrementarà les donacions de vacunes

La presidenta de la CE ha rebut un aplaudiment dels eurodiputats en apuntar que la UE s'ha quedat amb el mateix nombre de vacunes que ha exportat, uns 700 milions de vials en cada cas. I ha anunciat que Europa augmentarà les seues donacions de vacunes a països de renda baixa i mitjana en 200 milions addicionals l'any pròxim.

També et pot interessar

stats