Von der Leyen anticipa que la UE podria desvincular de l'electricitat els preus del gas

La responsable política vincula l'escalada dels preus de la llum al preu del gas al temps que recorda que a Europa hi ha "molta energia barata com, per exemple les renovables"

Discurs de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en el Parlament Europeu, a Estrasburg, aquest dimecres
Ursula von der Leyen en el Parlament Europeu, en una imatge d'arxiu / Patrick Hertzog (Efe)

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha comentat aquest dimarts la possibilitat que la Unió Europea estudie "desvincular" del preu de l'electricitat el del gas natural per a controlar la pujada dels preus energètics. Von der Leyen ha dit a Tallinn (Estònia) que "a curt termini parlarem en el Consell Europeu i d'ací a dues setmanes en un consell formal, sobre com abordar l'emmagatzematge (d'energia), una reserva estratègica i mirarem la composició global del mercat de l'electricitat".

La responsable de la política comunitaria ha insistit a vincular l'escalada dels preus de la llum amb el preu del gas al temps que ha recordat que a Europa hi ha "molta energia barata com, per exemple les renovables".

La presidenta de la CE ha recordat que la UE depén molt de les importacions energètiques i que importa el 90% del gas i el 97% del petroli. Els preus del gas han pujat per l'augment de la demanda vinculada a la recuperació econòmica a la UE mentre que l'oferta no pujava al mateix ritme, segons ha afegit.

També et pot interessar

stats