Podem vol donar la campanada en les eleccions locals i autonòmiques

En la seua visita a Alacant, Pablo Echenique diu que s'ha d'evitar que el PP torne a "parasitar les institucions".

Pablo Echenique ha inaugurat la trobada de formació militant de Podem de cara a les eleccions de 2019
Pablo Echenique ha inaugurat la trobada de formació militant de Podem de cara a les eleccions de 2019 / Rafa Bernabeu

El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, s'ha reunit aquest matí de dissabte amb militants i simpatitzants d'Alacant per a preparar les eleccions de 2019. Segons ha dit, volen donar una "bona campanada" a la Comunitat Valenciana i evitar que el Partit Popular torne a "parasitar les institucions".

Pablo Echenique, juntament amb la senadora Pilar Lima, i el secretari de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, han obert la trobada de formació militant que duia per títol "Horitzó 2019. Cuidar Podem: ser més i millors per a canviar el nostre país". Aquesta jornada inclou tallers sobre disseny i producció d'actes, comunicació escenogràfica i política, xarxes socials, i resolució de conflictes, entre d'altres.

Pablo Echenique ha explicat que Podem s'ha de preparar per a les eleccions de maig de 2019 i l’ha qualificat de "superdiumenge electoral", ja que coincidiran les eleccions europees, autonòmiques i municipals a la Comunitat Valenciana. Militants i ciutadans tindran molt de protagonisme en la campanya de Podem, que espera donar una "bona campanada" en els ajuntaments i en el govern autonòmic. En les seues declaracions als periodistes no ha concretat possibles pactes al territori valencià.

El dirigent de Podem ha assenyalat que no es poden tolerar declaracions com les de Pablo Casado, que va dir que la gestió del PP a la Comunitat Valenciana va ser impecable. "Hem d'evitar que el PP torne a parasitar las institucions", ha ressaltat alhora que ha criticat Francisco Camps per anunciar que voldria ser candidat a l'alcaldia de València el mateix dia que un tribunal obria una peça separada del cas Gürtel. “A la terra de Sonia Castedo o de Brugal, la ciutadania coneix com s'han utilitzat els ajuntaments per a delinquir”, ha asseverat.

Pressupostos generals

Respecte dels pressupostos generals, creu que si el govern de Pedro Sánchez inclou mesures socials, tindran el suport de Podem com també el de bascos i catalans. Echenique ha explicat que Podem ha arribat a acords amb el PSOE sobre la revalorització de les pensions, la baixada d'impostos als treballadors autònoms i la posada en marxa de l'escolarització per a xiquets de 0 a 3 anys. "Si s'arrepleguen aquestes i altres mesures socials, estic segur que bascos i catalans no posaran impediments per a aprovar-los, i nosaltres també hi votarem a favor".

En la seua opinió, de l'aprovació o no dels comptes del govern dependrà un possible avançament de les eleccions generals a Espanya. Sobre les dimissions passades o futures de ministres, Echenique pensa que no afebleixen el govern, sinó que l'enforteixen.

Restes de Franco

Així mateix, ha explicat que el seu partit respectarà la decisió dels familiars de Franco sobre la futura ubicació de les restes mortals del dictador. "Que el soterren amb dignitat però que no humilien les víctimes del franquisme". La intenció de la família de Franco és inhumar-lo a la cripta de la catedral de l'Almudena, a Madrid, una volta l’exhumen del panteó del Valle de los Caídos. "El que importa no és el que diga la família", ha declarat Echenique, "que té el dret de soterrar el seu familiar amb dignitat, com qualsevol persona", però ha destacat que l'emplaçament futur ha d'evitar una situació d'humiliació a demòcrates i a víctimes del franquisme.

També et pot interessar

stats