La vista de Llarena, ajornada fins al 25 de setembre

L'advocat de la defensa ha demanat l'ajornament perquè necessita més temps per a preparar la defensa del jutge del Suprem.

L'advocat del jutge Llarena contesta les preguntes dels periodistes a l'eixida de la sala 7 del tribunal de primera instància d'un jutjat de Brussel·les
L'advocat del jutge Llarena contesta les preguntes dels periodistes a l'eixida de la sala 7 del tribunal de primera instància d'un jutjat de Brussel·les / Efe

S’ha ajornat fins al 25 de setembre la vista preliminar de la demanda civil presentada a Bèlgica per l’expresident català Carles Puigdemont i quatre dels exconsellers contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. La demanda es basa en una suposada falta d’imparcialitat i una vulneració de la presumpció d’innocència per part del jutge. L'advocat de la defensa, Hakim Boularbah, ha demanat l'ajornament de la vista perquè necessita més temps per a preparar la seua argumentació.

Les reaccions en les xarxes socials no s'han fet esperar. Gonzalo Boye, l'advocat que coordina la defensa internacional de Carles Puigdemont i els exconsellers que es troben fora d'Espanya, ha publicat en Twitter: "Els de sempre van anunciar tempesta, però ha eixit el sol... i ací ho deixe".

Les claus de la vista preliminar

Una de les qüestions clau que s’ha de tractat en la vista preliminar és si el jutge belga té competència per a admetre a tràmit la demanda. Per als demandants, Carles Puigdemont i quatre dels seus exconsellers, el jutge belga hauria d’admetre-la a tràmit perquè es tracta d’una qüestió privada de Llarena, però el govern va considerar que la seua defensa una “qüestió d’Estat” i va assegurar que defensaria fins a les últimes conseqüències la integritat i la sobirania jurisdiccional, que inclou “defensar l’actuació jurisdiccional” del jutge.

Un altre dels altres temes clau que es tractaran en la vista serà el suposat error de la demanda en relació amb les paraules pronunciades per Llarena durant una conferència a Oviedo, en què va negar l’existència de presos polítics.

També et pot interessar

stats