Vist per a sentència el juí a Torra per desobediència

El president de la Generalitat de Catalunya es declara “víctima d’un juí polític”.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, durant la declaració judicial

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim  Torra, s'ha declarat aquest dilluns víctima d'un "juí polític" i sense garanties que busca "alterar el panorama català", encara que ha advertit que una eventual condemna no servirà per a canviar la "voluntat" ni el "destí" del poble de Catalunya.

En el seu al·legat final davant la sala del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que el jutja per desobediència per no haver retirat els llaços grocs d’edificis públics,  Torra  ha assegurat que la sentència "no canviarà la legitimitat" dels membres del Parlament que el van triar. "Si per defensar els drets dels meus compatriotes he de ser condemnat, benvinguda siga la condemna”, ha dit.

Al llarg del juí, Torra ha assegurat que la Junta Electoral Central "no és un òrgan superior jeràrquic" a ell i no tenia competència per a ordenar-li retirar els llaços i altres símbols.

A més, en la declaració com a acusat ha dit que la Generalitat de Catalunya no tenia cap participació en les eleccions generals del 28 d'abril del 2019. Així, ha defensat que, com a president català, estava sotmés en tot cas a les decisions de les juntes electorals provincials.

El president català ha admés que va desobeir l'orde de la Junta Electoral: "Era impossible complir una orde il·legal", ha afirmat. Així mateix, ha explicat que va complir el seu deure com a president de la Generalitat de Catalunya de defendre "els drets i les llibertats dels ciutadans".

També et pot interessar

stats