Vist per a sentència el juí contra Echávarri per l’acomiadament de la cunyada de Barcala

El fiscal demana 10 anys d’inhabilitació per prevaricació, mentre que l'exalcalde manté que la situació de la treballadora era irregular.

VÍDEO | Vist per a sentència el juí contra Echávarri per l’acomiadament de la cunyada de Barcala

Aquest dijous ha quedat vist per a sentència el juí contra l’exalcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, per l’acomiadament d’una treballadora municipal cunyada de l’alcalde actual, Luis Barcala. El fiscal demana 10 anys d’inhabilitació per prevaricació, mentre que Echávarri manté que la situació de la treballadora municipal era irregular.

La sessió ha començat amb la declaració de Catalina Rodríguez, la funcionària interina que presumptament va acomiadar per venjança Gabriel Echávarri quan era alcalde d’Alacant. Rodríguez ha declarat que treballava en el departament de cultura i que l’única cosa que la diferenciava dels altres huit interins, que entraren amb la mateixa borsa de treball, era el fet de ser cunyada de Barcala. 

La defensa d’Echávarri, en les seues conclusions, ha insistit en la innocència de l’exalcalde socialista al·legant que la situació de la funcionària era irregular, que l’acomiadament és legal i que per tant no respon a un delicte de prevaricació. El fiscal, per la seua banda, manté que en aquell moment hi havia “molts” funcionaris interins treballant en l’Ajuntament d’Alacant i que l’acomiadament està motivat per un motiu de venjança.

També et pot interessar

stats