La violència s’intensifica a Barcelona en el cinqué dia de protestes

El ministre Grande-Marlaska visita la ciutat aquest dissabte després d’una nit complicada d’aldarulls.

VÍDEO | La violència s’intensifica a Barcelona en el cinqué dia de protestes

El ministre d’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, s'ha desplaçat aquest dissabte a Barcelona per a reunir-se amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, i els comandaments policials encarregats de l’operatiu policial a Catalunya. 

El representant del govern espanyol ha visitat el Centre de Coordinació (Cecor), ubicat en les dependències de la Conselleria d’Interior, i ha visitat els agents de policia ferits durant els aldarulls. A banda de Buch, Marlaska manté també una trobada amb els comandaments dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil que integren l’operatiu policial. A partir de les 13:00 hores compareixerà davant dels mitjans de comunicació.

D’altra banda, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha comparegut a les 12 del migdia amb el vicepresident, Pere Aragonès, i els alcaldes de Tarragona, Lleida i Girona. Ha fet una crida a la "responsabilitat" en les pròximes convocatòries de mobilitzacions previstes per a protestar per la sentència del procés. 

Per cinqué dia consecutiu, Catalunya, i especialment Barcelona, pateix una escalada de violència. Les protestes i els aldarulls de la nit de divendres, la més complicada fins ara, han acabat amb vora 182 persones ferides. La majoria d’aquestes a Barcelona, tot i que els disturbis s’han escampat cap a altres ciutats, com ara Tarragona o Girona. L’últim balanç dels Mossos d’Esquadra parla de 54 persones detingudes.

També et pot interessar

stats