Villegas respon a Abascal: "No seurem amb Vox per a negociar"

Ciutadans manté la seua aposta per la via andalusa i assegura que a Madrid hi haurà un govern alternatiu al de Carmena.

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas
El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas / Efe

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha mantingut aquest dijous l'aposta per la via andalusa i la negativa a negociar amb Vox governs autonòmics o municipals. Tot això després que dimecres el líder de Vox, Santiago Abascal, amenaçara el PP i Cs de deixar que governe l'esquerra si no hi ha diàleg amb Vox. Villegas ha demanat tranquil·litat en ciutats com Madrid, on ha assegurat que hi haurà un govern alternatiu al de Manuela Carmena.

El número dos de la formació taronja ha reiterat la política de pactes de Ciutadans, que tria el PP com a soci preferent per a governs de coalició "moderats i centrats". Així, rebutja tripartits i negociacions amb Vox i considera "difícil" consensos amb el PSOE, encara que només es descarten per a La Moncloa.

Villegas ha subratllat que el principal escull per a un acord amb els socialistes és la política territorial que defén Pedro Sánchez, per la qual cosa si no "reneguen" dels seus plantejaments respecte de la crisi catalana no serà possible arribar a pactes. D'aquesta manera, ara com ara veu impossible un acord amb el PSOE a la Comunitat de Madrid, “perquè el seu candidat, Ángel Gabilondo, representa el sanchisme".

Alternativa a Carmena a l'Ajuntament de Madrid

Pel que fa a l'Ajuntament de Madrid, ha assegurat que hi ha una majoria suficient perquè Carmena no seguisca com a alcaldessa, i que posaran una solució damunt la taula abans del 15 de juny, "perquè la capital d'Espanya no torne a ser governada per populistes". El número dos de Ciutadans afirma que no renuncia al fet que l'alcaldia siga per a la seua candidata, Begoña Villacís, com tampoc a la possibilitat que Ignacio Aguado governe la comunitat.

Acord amb el PSC a l'Ajuntament de Barcerlona

Pel que fa a l'Ajuntament de Barcelona, Villegas ha reconegut que han de ser "humils" perquè no tenen opció a governar i ha incidit que cal veure les opcions, entre les quals ha apuntat un acord del PSC amb Ciutadans, al qual podria sumar-se després Barcelona en Comú.

També et pot interessar