Villarejo insinua que el CNI va estar darrere de l'atemptat del 17A a Catalunya

Aragonès estudia "accions legals" i exigeix al govern espanyol que esclarisca la veritat sobre l’atemptat

El comissari jubilat José Manuel Villarejo, aquest dimecres en el Congrés
Imatge d'arxiu del comissari jubilat José Manuel Villarejo, al Congrés / Chema Moya (Efe)

L'excomissari José Villarejo ha insinuat aquest dimarts que l'atemptat del 17 d'agost de 2017 a Catalunya va ser conseqüència d'un "error greu" de l'exdirector del CNI Félix Sanz Roldán, que, segons la seua versió, "va calcular malament les conseqüències per donar-li un xicotet esglai a Catalunya".

Villarejo, que no ha ocultat mai l'enemistat amb Sanz Roldán, a qui sempre ha culpat de la seua situació, ha fet aquesta revelació sorprenent durant el segon dia del seu interrogatori en el juí que té lloc a l'Audiència Nacional per tres peces de l'anomenat cas Tàndem.

"Malgrat estar jubilat, he continuat treballant per al CNI fins a l'últim dia, fins al dia de la meua detenció", al novembre de 2017, ha dit.

Així, ha assegurat que, quan el van detindre, parlava amb el CNI "per a intentar arreglar la malifeta del famós atemptat de l'imam de Ripoll", líder de la cèl·lula que va perpetrar els atemptats del 17A a la Rambla de Barcelona i a Cambrils, i que va morir en l'explosió de l'habitatge on els terroristes van preparar atemptar. "Al final va ser un error greu del senyor Sanz Roldán, que va calcular malament les conseqüències per donar-li un xicotet esglai a Catalunya", ha revelat.

Aragonès estudia "accions legals" 

El president català, Pere Aragonès, ha exigit aquest dimarts a l'Estat que "esclarisca la veritat" sobre l'atemptat i ha encarregat als serveis jurídics de la Generalitat de Catalunya que "estudien" les possibles "accions legals" que puguen emprendre's per a saber què va passar.

En Twitter, Aragonès s'ha fet ressò de les paraules de Villarejo: "El 17A va ser una barbàrie que ens ha marcat per sempre. I si les paraules de Villarejo són certes, són necessàries explicacions ja". "Coneixem bé com funcionen les clavegueres de l'Estat, per això exigim que s'investigue amb la condició d'esclarir la veritat", ha recalcat.

També et pot interessar

stats