Villarejo demana desclassificar l'11M perquè "es va tancar en fals"

Segons el seu advocat, l'excomissari va actuar d'agent encobert per al govern en el BBVA.

L'excomissari José Manuel Villarejo en una imatge d'arxiu

L'excomissari José Villarejo creu que la investigació de l'11M es "va tancar en fals" i ha vinculat davant el jutge aquells "luctuosos" esdeveniments amb l'espionatge del BBVA, dins d'una "operació d'Estat" de més envergadura que li va ser encarregada amb el canvi de govern després dels atemptats.

"S'aprofita una conjuntura en què el BBVA necessita una informació de caràcter defensiu per a una operació d'Estat", ha explicat el seu advocat, Antonio José García Cabrera, després de la declaració de Villarejo davant el jutge de l'Audiència Nacional. 

El jutge l'havia citat per a declarar per l'operació Kitchen, l’operatiu policial dissenyat pel Ministeri de l’Interior en 2013 per a sostraure documents a l’extresorer del PP Luis Bárcenas. No obstant això, Villarejo ha explicat també al jutge l'anomenada operació Trampa, un suposat encàrrec del BBVA pel qual va espiar alts càrrecs del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, de la CNMV i de la constructora Sacyr en 2004. 

L'advocat de Villarejo ha anunciat que gran part del que ha de parlar el seu client sobre el cas del BBVA està subjecte a la Llei sobre secrets oficials, per la qual cosa té previst demanar la desclassificació d'aquesta documentació al Consell de Ministres. Segons ha dit, l'operació Trampa no és simplement un encàrrec professional privat sinó que darrere "hi ha interessos estratègics de l'Estat". 

Accepten sol·licitar un reforç per al jutge del cas Villarejo

L'Audiència Nacional ha acordat, com demanava el jutge del cas Villarejo, Manuel García Castellón, sol·licitar al Consell General del Poder Judicial que mantinga una plaça de reforç en el Jutjat Central d'Instrucció número 6. Tot i això, entén que en aquesta dependència hi ha "problemes estructurals" que s'han d'inspeccionar.

García Castelló havia sol·licitat que li proporcionara un altre jutge de reforç, ja que el que excercia aquesta funció, Diego De Egea, va renunciar a la plaça al desembre. Va sol·licitar, a més, que se li assignara un adjunt, un jutge que poguera redactar les resolucions per a ajudar-lo a agilitzar el volum de treball.

L’Audiència Nacional, en principi, no s'oposa a un jutge adjunt, però entén que aquesta decisió caldrà adoptar-la després que el Consell General del Poder Judicial haja efectuat una "inspecció física" de la situació del jutjat

També et pot interessar

stats