Villarejo declara davant l'Audiència Nacional per l'operació Kitchen

Bárcenas va declarar ahir davant el jutge que sospitaven que el seu xòfer podria haver-los sostret documents relacionats amb el PP.

L'excomissari José Manuel Villarejo en una imatge d'arxiu
L'excomissari José Manuel Villarejo en una imatge d'arxiu

L'excomissari Villarejo està citat a declarar aquest dijous davant el jutge de l'Audiència Nacional que investiga l'operació Kitchen. Villarejo podria declarar per videoconferència per problemes de salut. També ho faran el seu soci, el comissari Enrique García Castaño, i  l'exnúmero 2 de la Policia Nacional, Eugenio Pino. La Fiscalia Anticorrupció els considera responsables de posar en marxa l'any 2013 una operació pagada amb fons reservats per a espiar Luis Bárcenas i robar-li informació. 

Ahir, van declarar durant tres hores l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, i la seua dona, Rosalía Iglesias. Bárcenas sosté que l'operació Kitchen va estar tutelada per l'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i considera que la cúpula del PP va estar coordinada amb la Policia per a espiar-lo. L'extresorer del PP va acusar el seu ex-xòfer de furtar-li informació relacionada amb el finançament irregular del PP. 

Ahir també va declarar l'actual cap de Seguretat Ciutadana d'Alacant, el comissari Andrés Gómez Gordo, que va treballar d'assessor sota les ordes de María Dolores de Cospedal. L'ex-xòfer de Bàrcenas, Sergio Ríos, l'acusa d'haver-lo captat per a espiar Bárcenas. El jutge, com a mesura preventiva, li ha prohibit eixir d'Espanya després d'escoltar el seu testimoni, com ja va fer amb l'ex-xòfer de Bárcenas, a qui també va retirar el passaport. 

També et pot interessar

stats