Villarejo a Cospedal: "Tinc un tema de l'hòstia contra Podem"

La conversa es remunta al maig del 2017 i fa referència el denominat informe PISA (Pablo Iglesias SA), un document fabricat per l'anomenada "policia patriòtica" i que l'excomissari va reconéixer que era fals

L'excomissari José Manuel Villarejo en imatge d'arxiu.
L'excomissari José Manuel Villarejo en una imatge d'arxiu. / À Punt NTC
07 de juliol 2022 - 16:52

El comissari José Manuel Villarejo va mantenir, al maig de 2017, una conversa amb la llavors secretària general del PP María Dolores de Cospedal en la qual assegurava tenir "un tema de l'hòstia contra Podem" i en la qual la ministra de Defensa en aquell moment li responia: "Això és una bomba. Jo ho vull".

Segons publica aquest dijous el diari El País, en aquesta conversa Villarejo parlava amb Cospedal del denominat informe PISA (Pablo Iglesias SA), un document fabricat en 2016 per l'anomenada "policia patriòtica" i filtrat a la premsa per a divulgar la idea que el dirigent de Podem havia rebut diners il·legals de la dictadura iraniana.

"Van fer la merda aquesta de l'informe PISA, que això és fem, i amb això el van vacunar”, li va dir Villarejo a Cospedal, segons els àudios publicats pel diari, en els quals el comissari parla d'Iglesias en aquests termes: "El Coletas és un fill de puta…", al que ella respon: "Un fill de puta en tota regla".

Villarejo li conta que en 2014 "tenia un segon tema de l'hòstia, tenia un coronel del servei secret veneçolà que m'anava a donar unes actes on hi havia reunions d'ETA amb el servei secret cubà i amb els de Podem. A Veneçuela!". "Fotre, això és una bomba", li diu Cospedal.

El comissari es refereix a una informació sobre un suposat pagament del govern veneçolà de Nicolás Maduro a Pablo Iglesias a través del compte d'un banc situat en un paradís fiscal.

Villarejo li explica que "aquesta bomba, quan jo li ho vaig dir a aquesta gent, Paco [Martínez, exnúmero dos del Ministeri de l'Interior] es va cagar. Paco, pobret, bona gent i tal…", i Cospedal respon: "Però jo això sí que ho vull".

L'Audiència Nacional va arxivar fa deu dies l'última investigació oberta pel suposat finançament irregular de Podem.

Irene Montero critica el PP

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha assegurat en fer-se públics els àudios que el Partit Popular "danya la democràcia".

"El PP és el partit de la corrupció i la mentida. Quan accedeix al poder no es dedica a governar, sinó a ordir trames mafioses per a perseguir els qui consideren els seus adversaris polítics, i danyen la democràcia", ha manifestat a preguntes dels periodistes abans de clausurar les jornades "Les persones LGTBI en la negociació col·lectiva i el diàleg social", organitzades pel sindicat UGT.

Monedero anuncia querella

També aquest dijous, el fundador de Podem, Juan Carlos Monedero, ha anunciat que es querellarà contra María Dolores de Cospedal. Monedero ha traslladat ja la decisió al seu advocat. En la seua opinió, és "inadmissible que un membre del govern, i a més secretària general del partit en el govern, utilitzara els serveis d'un comissari per a perjudicar adversaris polítics imputant-los falsos delictes".

També et pot interessar

stats