Villarejo compareix a petició pròpia per a relatar a l'Audiència Nacional la seua versió de l'11M

L'excomissari apunta els serveis secrets marroquins i francesos com a responsables dels atemptats.

L'excomissari José Manuel Villarejo en imatge d'arxiu.
L'excomissari José Manuel Villarejo en imatge d'arxiu.

L'excomissari José Manuel Villarejo acudeix aquest dijous a l'Audiència Nacional per a declarar com a testimoni davant el jutge Manuel García Castellón sobre la seua versió de l'autoria del 11M, en la qual apunta els serveis secrets marroquins i francesos com a responsables dels atemptats.

Villarejo, que fa 16 mesos que està en presó preventiva, va demanar declarar sobre aquest assumpte al jutge a través d'una carta en la qual aportava aquesta nova versió i de la qual el magistrat va donar trasllat a la fiscalia de l'Audiència Nacional perquè elaborara un informe. No obstant això, abans que la fiscalia emeta aquest informe, el jutge ha optat per citar l'excomissari i escoltar les seues revelacions sobre l'autoria intel·lectual de la massacre als trens de rodalia.

L'excomissari va dir que, a parer seu, la investigació de l'11M es "va tancar en fals" i va vincular davant el jutge aquells "luctuosos" esdeveniments amb l'espionatge del BBVA, dins una "operació d'Estat" de més envergadura que li van encarregar amb el canvi de govern després dels atemptats.

Delgado no espera res de la declaració

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha afirmat que no espera "res" de la declaració com a testimoni de l'excomissari Villarejo sobre la seua versió sobre l'autoria del 11M, i ha recordat que qualsevol dada que "vulga qüestionar un procediment judicial" ha de ser "molt sòlida".

També et pot interessar

stats