Vigilància en les xarxes per a previndre aldarulls i agressions el Nou d'Octubre

El delegat del govern espanyol anuncia un dispositiu de seguretat “nou i reforçat” amb unitats d'altres comunitats autònomes.

L'alcalde de València, Joan Ribó (e), i el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio (d), durant la reunió per a planificar el dispositiu de seguretat
L'alcalde de València, Joan Ribó (e), i el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio (d), durant la reunió per a planificar el dispositiu de seguretat / Ajuntament de València

València disposarà d'unitats policials especialitzades i externes per a garantir la seguretat del Nou d'Octubre.

Així ho han assegurat l'alcalde de València, Joan Ribó, i el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, després de la reunió que han mantingut quan falten dues setmanes per a la celebració del dia de la Comunitat Valenciana. 

Ni Ribó ni Fulgencio han concretat xifres, però sí que han confirmat que l'objectiu és assegurar una celebració lúdica i festiva després dels incidents violents que grups ultres van provocar l'any passat. 

"Estic segur que enguany avançarem molt, des de les situacions que hem vist, viscut i a voltes patit en els últims anys, cap a una situació totalment normalitzada”, ha explicat Ribó, qui ha reivindicat el caràcter festiu i cívic de la jornada.

El delegat del govern espanyol ha informat d’un dispositiu de seguretat “nou i reforçat” que també vigilarà les xarxes socials, on reconeix que s’ha detectat un “cert ambient caldejat”, per a previndre agressions o identificar els autors. 

A més, a diferència del que va passar l'any passat, la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) de la Jefatura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana es reforçarà amb unitats d'altres comunitats autònomes. 

Respecte de les 6 manifestacions convocades la vesprada del Nou d’Octubre, Juan Carlos Fulgencio ha anunciat correccions mínimes en els recorreguts per a evitar coincidències de grups que puguen entrar en conflicte.

També et pot interessar

stats