VIDEO | La Generalitat demana a l’Autoritat Portuària que estudie l’opció d’un accés nord amb tren

Arcadi España proposa una reunió entre el govern espanyol, Valènciaport, l’Ajuntament de València i el Consell per al setembre.

VIDEO | La Generalitat demana a l’Autoritat Portuària que estudie l’opció d’un accés nord amb tren

La Generalitat ha demanat a l’Autoritat Portuària de València que estudie la viabilitat d’un accés ferroviari al port de València. La petició marca un acostament de posicions entre la Generalitat i l’Ajuntament, ja que aquesta és la proposta que defensa l’alcalde la ciutat, Joan Ribó, per damunt del túnel submarí que és la primera opció de Valènciaport.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha fet pública la petició del Consell en una entrevista en Les notícies del matí i s’ha mostrat la seua confiança que es prendrà la millor solució des del punt de vista tècnic, econòmic i mediambiental.

A més, Arcadi España ha proposat una reunió entre el Ministeri de Foment, l’Autoritat Portuària, el consistori i la Conselleria per al setembre. “Falta coordinació entre administracions. Hem d’objectivar les inversions amb informes tècnics i, a més de l’accés submarí al port de València, s’estudiarà l’accés ferroviari”, ha destacat.

En aquest sentit s’ha pronunciat Ribó, qui ha assegurat que no és necessari un túnel nou, sinó que s’han d’aprofitar els recursos per a fer l’accés nord i així actualitzar el túnel de Serradora per al pas dels contenidors. A més, ha demanat que l’accés estiga integrat dins del corredor mediterrani. 

D’altra banda, el fundador de l’Associació Valenciana d’Empresaris, Federico Félix, ha insistit què el més important és la connectivitat del port com més prompte millor, independentment de l’opció que s’hi trie. 

L’alliberament de l’AP-7

L’1 de gener del 2020 ja està marcat en el calendari com la data que s’alliberarà l’autopista AP-7. “Fa molts anys que estem pagant la infraestructura, i ja està bé”, ha resumit el conseller. España ha assegurat que es tracta d’una reivindicació històrica que millorarà les comunicacions i el sistema econòmic de la Comunitat Valenciana, a banda d’avançar que el govern del Botànic reivindicarà la transferència del servei de rodalia a la Generalitat. 

Mobilitat sostenible

Arcadi España ha assenyalat també que des de la Generalitat es treballa per a millorar i fomentar la mobilitat sostenible amb mesures com l’augment en la freqüència de pas del metro o la millora de la vertebració entre municipis amb línies d’autobús. 

També et pot interessar

stats