Les Corts tanquen el període de sessions sense renovar els òrgans estatutaris

El PSPV i Compromís es neguen a negociar amb Vox, i el PP assegura que vol acords amb tots

Junta de síndics de les Corts / À Punt NTC

Els diputats i diputades de les Corts se'n van de vacances sense haver aconseguit renovar els òrgans estatutaris, caducats des de la passada legislatura. El PSPV i Compromís es neguen a negociar amb Vox, i el PP creu que no hi ha excusa per a arribar a un pacte després del que s'ha aconseguit en l'àmbit estatal per a renovar el Consell General del Poder Judicial. 

El 15 de juliol acaba l'actual període de sessions a les Corts. L'objectiu complit del PP era aprovar el paquet legislatiu de les cinc lleis pactades amb Vox, però el que queda en l'aire és la renovació dels òrgans estatutaris, que el PSPV i Compromís es neguen a negociar amb Vox. Tampoc s’ha resolt qui serà el futur director o directora de l'Agència Antifrau malgrat que el termini per a presentar candidatures acaba el 8 de juliol.

José Muñoz, síndic del PSPV, ha dit que no deixaran que el partit de Santiago Abascal entre en els òrgans estatutaris “per a dinamitar-los”, mentre que el síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha afirmat que els és molt difícil arribar a acords amb els “partits que canvien les regles del joc”. 

Una línia roja que Vox ha qualificat de totalitària. El seu síndic, José María Llanos, ha assenyalat que la posició de l’oposició és “una falta de respecte als valencians que han decidit que Vox estiga en este parlament”. Finalment, el PP ha fet una crida a la negociació. El seu síndic, Miguel Barrachina, assegura que volen arribar a acords amb tots i ha recordat que ara que ja s’ha produït la renovació del Consell General del Poder Judicial, el PSOE “ja no té cap justificació” per a no negociar. 

Polèmica pels cursos per a policies

La falta de sintonia també ha quedat palesa en de la denúncia del PSPV i Compromís, que asseguren que els cursos de la Generalitat per a policies vinculen immigració i delinqüència i canvien l'assignatura de violència de gènere per la de violència intrafamiliar. Per això demanen la destitució de la consellera de Justícia. Els populars asseguren desconéixer esta qüestió i culpen Pedro Sánchez del que consideren increment de la inseguretat a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats