VIDEO | Casado demana a Sánchez que no faça dependre el govern espanyol de l'independentisme

El líder del PP diu que el seu partit farà una oposició "forta" i "responsable", i obri la porta a arribar a acords puntuals.

VIDEO | Casado demana a Sánchez que no faça dependre el govern espanyol de l\'independentisme

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s’ha reunit amb el líder del PP, Pablo Casado, en la primera ronda de contactes que ha posat en marxa el cap de l'executiu central després de les eleccions generals del 28 d'abril per a encarar la nova legislatura. La primera i última vegada que es van reunir va ser el passat 2 d'agost

Fonts de l’executiu espanyol han assegurat que els dos líders han acordat establir una "comunicació permanent" sobre Catalunya i que es buscaran per a temes d'Estat. 

La reunió, de més d'hora i mitja, s'ha qualificat de "cordial, afable i fluida" per part del govern espanyol, que considera que ha servit per a normalitzar les relacions entre els dos polítics, després que Sánchez trencara amb Casado per haver-li acusat de ser "partícip i responsable" d'un colp d'estat a Catalunya. 

La conversa s'ha centrat en qüestions com el Pacte de Toledo i les pensions, l'impuls a la ciència i la transició ecològica, entre d’altres. La situació territorial, i especialment Catalunya, també han ocupat un espai destacat en les converses entre Sánchez i Casado, tal com han manifestat des de Moncloa.

Casado demana Sánchez que no negocie amb els independentistes

En eixir de la trobada, Pablo Casado li ha demanat a Pedro Sánchez que no faça dependre el govern i el país dels independentistes “que no creuen en la unitat d'Espanya”. "Hi ha altres sumes que garanteixen la investidura" i amb partits amb els quals el PSOE "ja ha pactat", ha subratllat al·ludint a Ciutadans. 

El líder del PP ha recordat que el seu partit exercirà una oposició "forta, ferma" i "responsable" al futur govern "feble" que dona per fet que aconseguirà formar Pedro Sánchez. 

Després de confirmar que el seu partit votarà en contra a la investidura de Sánchez, també en segona votació si es dona el cas, Casado ha insistit que això no és obstacle perquè el Partit Popular i els socialistes puguen arribar a acords.

Ronda de contactes per formar govern

Sánchez ha iniciat aquesta ronda per a obrir vies de diàleg per a la governabilitat i constatar l'actitud dels partits de cara a la investidura. Continuarà aquest dimarts amb els líders de Ciutadans, Albert Rivera, i Podem, Pablo Iglesias. Una ronda en què s'han quedat fora, de moment, els partits nacionalistes i Vox.

També et pot interessar

stats