Les víctimes de l'accident del metro: l’acusació de la fiscalia “és molt favorable”

Rosa Garrote creu que amb el judici "s'acaba la impunitat per als directius" que coneixien les deficiències de la infraestructura.

Homenatge de l'AVM3J a les víctimes en un aniversari de l'accident. Europa Press
Homenatge de l'AVM3J a les víctimes en un aniversari de l'accident. Europa Press

L'advocat de l'Associació de Víctimes de l'Accident de Metro 3 de Juliol (AVM3J) ha reclamat en el seu escrit d'acusació una condemna de quatre anys de presó –cinc mesos més que la fiscalia– per a cadascun dels huit acusats per aquest incident el 3 de juliol del 2006, en el qual van morir 43 persones i 47 més van resultar ferides.

Aquest dimarts la fiscalia ha presentat davant el jutjat d'instrucció número 21 l’escrit amb les conclusions provisionals. En aquest ha demanat tres anys i set mesos de presó per a l’exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat, Marisa Gracia, i per als altres set processats en la causa de l'accident. 

En declaracions a À Punt Mèdia, la portaveu de l’associació, Rosa Garrote, ha manifestat que l’escrit d’acusació “es molt favorable perquè ja d’entrada posa en el banc dels acusats els directius de FGV”. “Recull tots els punts que hem estat denunciant durant 12 anys, des de que va ocórrer l’accident”, ha assegurat Garrote. 

D’aquesta manera, la portaveu d’AVM3J creu que amb la celebració del judici "s'acaba la impunitat per als directius o persones amb poder" que, en la seua opinió, coneixien les deficiències en la infraestructura i no van fer res per corregir-les.

"Coneixien els problemes de la infraestructura, hi havia hagut denúncies prèvies. Sabien que la revolta –on es va produir l'accident– era un punt perillós, sabien també que el tren havia descarrilat en ocasions anteriors i que el segellat de les finestres eren deficients, i això va ser un dels factors que va propiciar tantes morts aquell dia, perquè els cossos van eixir del vagó, van caure sobre les vies i el tren els va caure damunt", ha agregat Garrote.

També et pot interessar

stats