La víctima d'abusos de l'exmarit d'Oltra demana 3,5 anys de presó i 12 d'inhabilitació per a l'exvicepresidenta

En l'escrit d'acusació reclama el processament de deu persones, entre ells també de diversos responsables de la Conselleria d'Igualtat

Reobertura del cas Oltra
Reobertura del cas Oltra

La representació legal de la dona —en el moment dels fets menor d'edat— que va ser víctima d'abusos sexuals per part de l'exmarit de Mónica Oltra reclama una condemna de 3,5 anys de presó i 12 anys d'inhabilitació per a l'exvicepresidenta de la Generalitat. En l'escrit d'acusació, la víctima reclama el processament de deu persones, entre elles Oltra i diversos responsables de la Conselleria d'Igualtat que ella dirigia.

Esta acusació particular atribueix a Oltra els delictes de prevaricació, pel qual reclama dotze anys d'inhabilitació, malversació, pel qual demana 1,5 anys de presó, i un delicte contra la integritat moral que demana que se sancione amb dos anys de presó.

La secció quarta de l'Audiència de València va ordenar al juny la reobertura de la causa contra l'exvicepresidenta del govern valencià Mónica Oltra i altres quinze persones per la gestió del cas dels abusos sexuals patits per una menor tutelada per la Generalitat i comesos per l'exmarit d'Oltra.

La víctima dels abusos està actualment representada per un històric dirigent de l'associació d'ultradreta España 2000, si bé en la causa hi ha altres dues acusacions populars que exerceixen l'associació Gobierna-te de Cristina Seguí (exdirigent de Vox) i Vox.

La Fiscalia Provincial no va veure indicis de delicte en esta causa i va donar suport a la proposta d'arxivament del jutge instructor.

També et pot interessar

stats