La vicepresidenta de la Diputació de València: “Els serveis de la Diputació són necessaris, però els podrien prestar altres administracions”

Maria Josep Amigó no tanca les portes a repetir govern amb el PSPV en l’ens provincial, amb qui no ha tingut problemes d’enteniment i ha salvat les diferències amb el diàleg

Maria Josep Amigó, durant l'entrevista en 'Les notícies del matí' d'aquest dijous / À Punt NTC

La vicepresidenta de la Diputació de València, al càrrec des de fa set anys, advoca per la desaparició d’aquests ens provincials i perquè les seues competències les assumisca el govern valencià i els serveis, les mancomunitats, “que estan més arrelades al territori”.

Maria Josep Amigó ha defés la tesi que històricament ha defés el seu partit, de suprimir les diputacions i que siguen altres administracions, més pròximes a la ciutadania, les que gestionen els serveis que ofereixen ara per ara els ens provincials.

El model provincialista no és model territorial de Compromís Maria Josep Amigó - Vicepresidenta de la Diputació de València

“El model provincialista no és model territorial de Compromís. El servei de les diputacions és necessari, però es podria prestar des d'altres administracions”, argumentava Amigó, qui és la número dos de la de València, governada pel seu partit i pel PSPV.

En qualsevol cas, la vicepresidenta ha remarcat que els serveis que ofereixen actualment les diputacions, cal continuar prestant-los. Ara bé, es preguntava: “Podria ser des d’una diputació? No, podria ser des del govern valencià i donar més paper a les mancomunitats”.

En aquesta línia, Maria Josep Amigó ha defés que, des que estan en la Diputació el govern de Compromís i el PSPV s’està dotant de més recursos a les mancomunitats. A més, es distribueixen els fons entre els municipis atenent a criteris objectius, “i no en funció que el color polític de l’alcalde fora el mateix que el de la Diputació”, dos aspectes que, a parer seu, han agraït les poblacions.

Necessitat d'assolir pactes per a estar al govern

D’altra banda, i quant a la possibilitat de repetir el pacte de govern que Compromís manté amb els socialistes a la Diputació de València, la vicepresidenta ha assegurat que el seu partit “té clar que, per a governar, ha de fer-ho amb uns altres partits”.

Aquesta circumstància, unida a la “cultura de pactes” que hi ha al si de la coalició, propicien un terreny favorable per a la repetició del tàndem Compromís-PSPV al capdavant de l’ens provincial.

Amigó ha manifestat que, en el cas de la Diputació de València, no hi ha hagut cap problema per a governar amb els socialistes, amb els quals han aconseguit salvar les diferències sempre a través del diàleg: “Governar amb el PSPV implica molt de diàleg i pacte. I es poden tindre discrepàncies, com la de la taxa turística en el cas del Botànic, però nosaltres el que volem és que si arribem a un acord, aquest es complisca”, explicava durant la seua intervenció en Les notícies del matí

També et pot interessar

stats