El vicepresident de la Comissió Europea visita el Baix Segura per a conéixer els danys de la DANA

Estudiarà la possibilitat de concedir ajudes per a reconstruir les zones afectades.

Frans Timmermans i Ximo Puig en la reunió que van mantindre a Brusel·les
Frans Timmermans i Ximo Puig en la reunió que van mantindre a Brusel·les / Generalitat

El vicepresident de la Comissió Europea i comissari de la Millora de la Legislació i Relacions Interinstitucionals, Frans Timmermans, visita aquest divendres el Baix Segura per a comprovar in situ els danys que va patir la comarca arran de la gota freda del passat mes de setembre i estudiar la possibilitat de concedir ajudes europees per a la reconstrucció.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es va reunir amb Timmermans el 10 d’octubre a Brussel·les i li va traslladar que la DANA havia causat al Baix Segura danys per 1.500 milions d'euros en infraestructures i propietats, segons les primeres estimacions.

Coincidint que Frans Timmermans serà comissari de Canvi Climàtic i Acord Verd Europeu a partir del novembre, Puig ha demanat una estratègia europea per a la zona mediterrània per a lluitar contra el canvi climàtic i evitar fenòmens com la DANA que va agranar la Vall d’Albaida i el Baix Segura el passat mes de setembre.

Segons va explicar Puig en finalitzar la reunió, Timmermans es va mostrar favorable a impulsar una estratègia europea per al Mediterrani.

També et pot interessar

stats