Vicepresidència primera assegura que Barrera ho té "tot en ordre" en relació a la polèmica de les seues empreses

La consellera portaveu, Ruth Merino, havia anticipat també després del ple del Consell que entenia que ja havia "regularitzat" la situació d'incompatibilitat amb el càrrec

Vicente Barrera
Vicente Barrera / Paco Poyato (Europa Press)

El vicepresident primer del Consell i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ho té "tot en ordre" amb relació a la polèmica al voltant de les seues empreses, segons ha assegurat aquest dimarts un portaveu a preguntes d'À Punt NTC.

La polèmica va sorgir a primers de setembre en fer-se públic que el vicepresident primer encara figurava com a administrador de set empreses. PP i Vox negaren cap il·legalitat i remarcaren que encara estava en el termini de dos mesos per a resoldre la situació. Tot i això, el PSPV i Compromís demanaren explicacions el Consell, i aquest últim va anunciar una denúncia davant de l'Agència Valenciana Antifrau perquè investigue si el vicepresident primer del Consell, Vicente Barrera, incompleix la llei d'incompatibilitats i la del govern valencià, ja que, segons la coalició, marquen "clarament" que està en causa de destitució.

Aquest dimarts, en tot cas, la consellera portaveu, Ruth Merino, havia explicat en la roda de premsa posterior al ple del Consell que entenia que el vicepresident de la Generalitat ja havia "regularitzat" la situació d'incompatibilitat amb el càrrec —era administrador de set empreses— i ha indicat que ha d'haver presentat la informació perquè es faça pública i "existisca transparència". Merino ha afegit, en tot cas, que Barrera no ha traslladat a la resta de consellers aquesta informació, però que hui era "l'últim dia" que tenia per a presentar-la.

La portaveu ha indicat que en el ple "no han passat llista" i que "confia" que Barrera haja transmès aquesta documentació igual que la resta de membres del Consell.

També et pot interessar

stats