Vicent Soler: “Els pressupostos estan en la línia de les prioritats del govern del Botànic”

El conseller d’Hisenda considera que són uns comptes que ajudaran a atenuar l’infrafinançament valencià.

El programa d'À Punt Mèdia, Pròxima Parada, ha entrevistat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler.
El programa d'À Punt Mèdia, Pròxima Parada, ha entrevistat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler.

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha qualificat “d’històrics” els diners que arribaran a la Comunitat Valenciana si els pressupostos generals de l’Estat obtenen el suport majoritari del Congrés.

Per a Soler no sols són importants les partides grans destinades a infraestructures, que freguen el 10% del total d’Espanya, sinó també “el canvi de prioritats del govern central” a l’hora de triar la destinació dels diners que corresponen a la ciutadania valenciana.  

En declaracions a la televisió d’À Punt Mèdia, Soler ha afirmat que “serviran per a millorar les condicions de vida, amb més diners per a beques, per a la dependència i per a evitar el copagament, coses que estan en la línia del govern del Botànic”. Fins i tot, ha afegit que ajudaran “a atenuar el continuat infrafinançament de la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, i després que el govern espanyol haja assumit que no podrà reformar el sistema de finançament autonòmic aquesta legislatura, el responsable d’Economia del Consell ha recordat que per al mes de febrer està prevista una reunió bilateral amb l’executiu on es tractaran les necessitats financeres del territori valencià.

El conseller ha apuntat que els comptes de l’estat condonen el deute de la Marina de València, que ascendeix a més de 350 milions d’euros, i que en el debat d’esmenes s’aconseguirà una pujada de 10 a 38 milions en els diners destinats a la millora del transport metropolità de València.

Davant la dificultat que a hores d’ara té el govern de Pedro Sánchez per a obtindre els suports necessaris per al comptes de 2019, Vicent Soler ha fet una crida perquè tots els diputats valencians s’unisquen a favor dels pressupostos.

També et pot interessar

stats