Vicent Marzà defén que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més ha reduït l’abandó escolar

El conseller d’Educació admet que “tot és millorable” davant la queixa per escrit de 200 directors de centres.

Vicent Marzà defén que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més ha reduït l’abandó escolar
Vicent Marzà defén que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més ha reduït l’abandó escolar

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha defensat aquest dijous en les Corts que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més ha reduït l’abandó escolar. Marzà ha emfatitzat també que el Consell ha incrementat un 30% la inversió per alumne i que hi ha 8.000 professors més.

Marzà ha explicat també el bon treball i l’esforç de la comunitat educativa per a plantar cara a la pandèmia i que la situació a les aules de la Comunitat Valenciana siga bona. Durant la sessió de control, el diputat Carlos Gracia, de Ciutadans, ha preguntat a Marzà per les mesures als centres educatius i ha mostrat la carta enviada fa uns dies per 200 directius de centres públics en la qual es queixen al llarg d’onze pàgines de la situació que viuen i de la descoordinació. Marzà ha deixat clar que “tot és millorable” però ha assegurat que el Consell ha estat sempre “al costat” dels centres.

El conseller ha defensat que s’estan enviant mascaretes des de l’inici de la pandèmia i ha valorat l’esforç en matèria de seguretat en l’àmbit escolar.

La sessió de control a les Corts ha viscut un moment de tensió arran de la pregunta de la diputada del PP, Beatriz Gascó, al conseller d’Educació sobre la política lingüística del Consell a les aules. Marzà ha recordat a Gascó que la llei pretén garantir que tots els ciutadans coneguen les dues llengües perquè puguen fer-ne ús, contraposant aquesta realitat amb la de la diputada del PP, que s’expressa només en castellà. La presidenta de les Corts ha hagut d'intervindre davant les protestes irades del PP.

També et pot interessar

stats