La vicealcaldia socialista encalla les negociacions a l’Ajuntament de València

Ribó considera que el càrrec és "totalment innecessari" i proposa conformar “un govern de coalició”.

Joan Ribó, i Sandra Gómez en una imatge d'arxiu
Joan Ribó, i Sandra Gómez en una imatge d'arxiu / Ajuntament de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha traslladat a la portaveu del PSPV-PSOE, Sandra Gómez, en una trobada informal mantinguda aquest dijous, tres models diferents d'organització de govern, segons la representativitat de cada partit.

Durant la reunió, Ribó s’ha negat a acceptar la petició dels socialistes de crear una vicealcaldia per a Sandra Gómez, sobre la qual ha assegurat que “no és una qüestió assumible” i “és totalment innecessària”. A més, l’alcalde ha afegit que aquest càrrec no està previst en el reglament del consistori, per la qual cosa pot generar “més disfuncions que ajudes”.

Davant la negativa de Ribó, els socialistes han proposat a Compromís un model "a imatge del Botànic, on els partits que el conformen estiguen representats i compartisquen les decisions".

Segons el PSPV, fins ara, la coalició que lidera Ribó s'ha negat a parlar sobre aquest model i ha posat sobre la taula l'opció de governar en solitari o un govern on les decisions es prenguen en solitari, opció que han qualificat "d'irresponsabilitat".

Com a resposta a aquestes declaracions, Compromís ha emés un altre comunicat, en què asseguren que han oferit a la formacio socialista conformar "un govern de coalició, estable i progressista" i obert a diferents models en què la representativitat de les dues formacions polítiques atenga els resultats electorals del 26M.

La formació taronja també ha proposat elaborar un programa de govern 2020-2023 que, fins i tot, incorporaria semestralment objectius relacionats amb els punts de l'acord de govern pactats a l'inici del mandat per a poder avaluar l'acció de govern.

Amb tot açò, divendres Ribó ha convocat una junta de govern de transició a què ha citat regidors i regidores de Compromís i del PSPV.

També et pot interessar

stats