Via lliure a l'exhumació de Franco: el Suprem considera que no cal llicència d'obres

L'alt tribunal elimina el principal obstacle per a traure el dictador del Valle de los Caídos.

Via lliure a l\'exhumació de Franco: el Suprem considera que no cal llicència d\'obres
Via lliure a l'exhumació de Franco: el Suprem considera que no cal llicència d'obres

El Tribunal Suprem considera que no cal cap llicència municipal per a exhumar de forma immediata les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos perquè l'ha acordada el govern espanyol. El Suprem ha notificat aquest dilluns la sentència una vegada que dimarts passat va avançar la decisió, en què avalava per unanimitat el pla del govern de Pedro Sánchez de traslladar les restes del dictador al cementeri del Pardo-Mingorrubio, en contra del desig de la família que vol fer-ho en la cripta de la catedral de l'Almudena.

Així, l'alt tribunal elimina el principal obstacle que hi havia per a exhumar les despulles de Franco. Per als magistrats no hi ha cap il·legalitat en el procediment perquè no cal una llicència d'obres, decisió que acceleraria els tràmits per a alçar la llosa de la tomba. 

Aquesta tesi contradiu el pronunciament del jutge de Madrid José Yusty, que va paralitzar cautelarment la llicència d'obres per a alçar la llosa de Cuelgamuros, el principal obstacle per a l'exhumació. La resolució del Suprem, de fet, assegura que el projecte presentat per Patrimoni Nacional no infringeix la legalitat urbanística ni contradiu les normes subsidiàries de l'Ajuntament de San Lorenzo de El Escorial, que va informar favorablement de l'exhumació. 

També et pot interessar

stats