Podem veu "assumibles" les aportacions dels socis del Botànic a la llei sobre diputacions

Compromís plantejarà en el Congrés reformar la Llei de bases de règim local perquè cada autonomia decidisca el seu model territorial.

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ
El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ

La proposta de Podem per a buidar de competències les diputacions provincials està cada vegada més a prop de tirar avant. La formació morada anava a registrar la proposició de llei aquest dilluns a les Corts Valencianes, però finalment han decidit esperar-se per a incorporar les esmenes que PSPV i Compromís els han fet arribar. Està previst que ho facen en les pròximes hores. 

Podem es mostra optimista i considera "assumibles" les aportacions realitzades pels socis del govern del Botànic, ja que, tal com han assenyalat, es tracta de propostes que estan alineades amb l'esperit de la seua llei, que suposa que la Generalitat recupere competències que en l'actualitat assumeixen les diputacions. Si finalment hi ha consens entre les tres formacions, la llei podria aprovar-se fins i tot abans que acabe la legislatura. 

Des de Compromís veuen de manera positiva la llei presentada per Podem, però demanen que siga temporal. Per això, el síndic Fran Ferri ha defensat, en declaracions a À Punt NTC, la incorporació d'una clàusula que establisca que es tracta d'una normativa "de caràcter temporal" mentre no s'aprove la reforma de la Llei de bases de règim local. 

Compromís proposa reformar la llei de règim local

Precisament, la formació valenciana ha anunciat aquest dilluns que plantejarà en el Congrés dels Diputats la reforma de la Llei de bases de règim local perquè cada autonomia decidisca quin model territorial prefereix. La intenció de Compromís amb aquesta proposta és poder eliminar les diputacions provincials, unes institucions que han qualificat de "caduques" perquè "ja no tenen sentit en el segle XXI".

El portaveu de Compromís en el parlament espanyol, Joan Baldoví, està convençut que existeix una majoria "suficient" per a poder "canviar les coses". Per això, ha demanat als grups parlamentaris que treballen perquè "aquesta majoria que hi ha en el govern del Botànic es faça possible també a Madrid" i ha reptat Ciutadans a donar suport a la mesura perquè "ha parlat en reiterades ocasions" de la "duplicitat" que suposen les corporacions provincials.

També et pot interessar

stats