Vesprada clau de declaracions judicials pel màster de Pablo Casado

Declaren com a investigades tres exalumnes que compartiren el màster amb Casado, entre elles, Alida Mas Taberner, subsecretària d’Educació amb Francisco Camps.

L’exdirector de l’Institut de Dret Públic, Enrique Álvarez Conde, arriba als jutjats
L’exdirector de l’Institut de Dret Públic, Enrique Álvarez Conde, arriba als jutjats

La instructora del cas Màster, Carmen Rodríguez-Medel pren declaració aquesta vesprada als jutjats de la plaça de Castilla a tres exalumnes del màster de dret autonòmic i local que compartiren curs (2008-2009) amb l’actual president del PP. Declaren en qualitat d’investigades perquè presumptament reberen el mateix tracte de favor per part de la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) per a obtindre el títol en condicions avantatjoses, després de convalidar el 60% dels crèdits del màster.

Si de les seues declaracions la jutge conclou que existeixen prou indicis per a mantindre la seua imputació per un delicte de suborn impropi podria significar un abans i un després en el cas per al mateix Casado, atés que Carmen Rodríguez-Medel podria elevar al Tribunal Suprem una resolució d’exposició raonada contra ell.

La jutgessa està en espera de l’informe que li va demanar a la Guàrdia Civil per a determinar l’ocupació i els vincles dels alumnes que es matricularen amb Casado: estudiants que majoritàriament o bé tenien un càrrec polític o bé relacions familiars amb responsables públics.

Ni recorda ni declara

L’exdirector de l’Institut de Dret Públic que va impartir el màster també estava citat aquest dijous a declarar, en qualitat d’investigat, al jutjat número 51 de Madrid que instrueix el cas. Enrique Álvarez Conde s'ha negat a declarar. També ha declarat Alicia López de los Mozos, una de les professores del màster, qui ha dit a la jutge que no recorda absolutament res d'aquell postgrau: ni si Pablo Casado va assistir o no a classe, ni els expedients de qualificació ni de convalidació, ni si les classes eren presencials o no, ni si calia fer un treball de final de curs.

L’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) ha remés un informe on assegura que no era necessari presentar un treball de fi de màster (TFM) en aquell postgrau.

La URJC va comunicar a la jutgessa divendres que havia trobat una caixa de documentació d’aquell màster a l’Institut de Dret Públic quan, en un primer requeriment, va assegurar que no li constava que existiren documents sobre aquest postgrau.

També et pot interessar

stats