Veneçuela expulsa la delegació d'eurodiputats encapçalada per González Pons

La comissió tenia previst entrevistar-se amb el president de l'Assemblea Juan Guaidó.

Veneçuela expulsa la delegació d'eurodiputats encapçalada per González Pons

Veneçuela ha expulsat aquest diumenge a una missió d'europarlamentaris, encapçalada pel popular Esteban González Pons, que anava a visitar el país i mantenir diverses reunions, entre elles una amb el president de l'Assemblea Nacional Juan Guaidó.

"Ens estan expulsant, primer ens han retingut (...), ens han retirat el passaport i sense explicar-nos res, els passaports segueixen retinguts. Ens estan conduint directament a un avió que espere que siga el que va a Madrid, però ens estan expulsant del país", ha explicat González Pons per telèfon.

L'eurodiputat i la resta de membres de la delegació del Partit Popular europeu havien acudit a Veneçuela convidats per l'Assemblea Nacional, institució que lidera Juan Guaidó. És la primera delegació internacional que anava a visitar a Guaidó, reconegut com a president encarregat del país per mig centenar d’estats, però Nicolás Maduro no els ha deixat entrar.

Davant aquesta situació, González Pons ha detallat que demanaran a la Unió Europea i a Espanya que "es retiren del grup de contacte" format per països europeus i llatinoamericans que busca crear les condicions perquè se celebren a Veneçuela unes eleccions presidencials en línia amb els estàndards internacionals. "Per al Parlament Europeu, (l'expulsió) significa una ofensa, és una humiliació, però per a Espanya també (...). Els dictadors i els tirans quan volen maltractar el seu país apaguen la llum i tanquen la porta perquè ningú veja el que passa", va sostindre González Pons.

L'executiu veneçolà ha reaccionat assenyalant que va notificar "fa dies" a aquesta delegació "que no serien admesos". "Per vies oficials diplomàtiques les autoritats del govern (..) van notificar fa dies al grup d'eurodiputats que pretenia visitar el país amb finalitats conspiratives que no serien admesos, i se'ls va instar a desistir i evitar així una altra provocació", ha assenyalat en el seu compte de Twitter el canceller veneçolà, Jorge Arreaza.

També et pot interessar