Vega: "Serem la veu de tots aquells a qui discriminen, agreugen o maltracten a causa del valencià"

La segona sessió del ple d'investidura s'ha représ amb la compareixença de la síndica de Vox a les Corts.

VÍDEO | Vega: \"Serem la veu de tots aquells a qui discriminen, agreugen o maltracten a causa del valencià\"

La segona sessió del ple d'investidura de Ximo Puig s'ha représ a les 4 de la vesprada amb la intervenció de la síndica de Vox a les Corts, Ana Vega. Aquest matí el debat l'han iniciat per aquest orde els síndics del Partit Popular, Ciutadans i Compromís

Vega ha començat el discurs assegurant que té l'honor d'estrenar la veu d'aquells que abans no la tenien. "Centenars de milers d'espanyols diran allò que pensen", ha dit. 

La síndica de Vox ha centrat el discurs en la política lingüística del Consell en la legislatura anterior, sobre la qual ha manifestat que la primera cosa que faria la seua formació és abolir la llei del plurilingüisme. Vega ha afirmat que Vox treballarà perquè el valencià que s'estudie en els col·legis i es parle en les administracions públiques siga "totalment voluntari". 

"Serem la veu de tots aquells a qui discriminen, agreugen, maltracten o aparten del sistema a causa del valencià", ha valorat. 

Considera la distribució dels seients un "atropellament a la democràcia"

Durant la compareixença, la síndica ha criticat la distribució dels seients dins de la cambra, que ha considerat com un "atropellament a la democràcia" i una manera d'imposar un "cordó sanitari" al voltant de la formació. 

"Els espanyols que han votat per desmantellar aquest quiosquet autonòmic tenen dret a tindre visibilitat i nosaltres els la donarem", ha manifestat.

Vega: "En Vox estem farts de les imposicions ideològiques en matèria de gènere"

Un altre dels temes que ha centrat el discurs de Vega ha sigut la que ha anomenat com a "llei d'ideologia de gènere", sobre la qual ha recordat que tots els espanyols són iguals davant de la llei "sense distinció de sexes". La síndica ha criticat els membres del Consell que han criminalitzat la meitat de la població sols pel fet de ser homes. 

Sobre la violència masclista, ha recordat que en la formació consideren que la violència es produeix en l'àmbit intrafamiliar i no per qüestions de gènere. "En Vox estem farts de les imposicions ideològiques en matèria de gènere, creiem en la igualtat real i estem en contra de qualsevol violència en l'àmbit familiar", ha sentenciat. 

Puig a Vega: "Aquest govern combatrà tot allò que vostés representen d'odi i de rancor"

Ana Vega ha acabat la intervenció assegurant que en l'actualitat hi ha problemes d'inseguretat generats per l'arribada d'immigració il·legal a l'estat espanyol. Davant d'aquest argument, el candidat a la investidura, Ximo Puig, ha manifestat que li causa tristesa sentir aquesta afirmació i ha manifetstat que no es poden "menysprear els milers d'immigrants que han vingut a fer millor el país". 

En aquest sentit, Puig ha dit que el Consell intentarà fer un projecte inclusiu perquè ningú es quede al marge. "Tranquil·la, que els seus votants són tan dignes com els altres, però que sàpia que el Govern combatrà absolutament tot allò que vostés representen d'odi i de rancor", ha sentenciat. D'aquesta manera, ha demanat a la formació que mantinguen un espai de convivència, basat en el respecte. 

Quant a les declaracions de Vega sobre la política lingüística del Consell, el candidat a la investidura ha assegurat que els ciutadans tenen la llibertat de parlar la llengua que volen i que no hi ha cap estudi que diga que el valencià està perseguit a la Comunitat Valenciana. "No hi ha cap imposició del valencià", ha afegit. 

Puig: "sense feminisme no hi ha democràcia"

Ximo Puig també ha valorat les declaracions de la síndica de Vox respecte a la violència de gènere, sobre les quals ha assegurat que no pot haver-hi "ni un pas arrere" sobre aquesta qüestió. "Sense feminisme no hi ha democràcia. El feminisme ha sigut la lluita més important del segle XX", ha manifestat el líder del PSPV. 

Així, el candidat a la investidura ha incidit que el Consell continuarà treballant per la igualtat ja que, segons ha considerat, és l'única manera d'acabar el principal problema de la societat espanyola, com és el terrorisme masclista. 

També et pot interessar

stats