El Vaticà precisa que no s'ha pronunciat sobre el lloc de la inhumació de Franco

En un comunicat desmenteix les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo.

Carmen Calvo,  aquest dimarts als passadissos del Congrés.
Carmen Calvo, aquest dimarts als passadissos del Congrés.

El portaveu del Vaticà, Greg Burke, ha desmentit aquest dimarts el govern espanyol i ha assegurat que durant la reunió mantinguda entre el secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin, i la vicepresidenta del govern central, Carmen Calvo, no es va acordar que el dictador Francisco Franco no seria soterrat a la catedral de l'Almudena, a Madrid. Així mateix ha explicat que “en cap moment s'ha pronunciat sobre el lloc de la inhumació” de Franco.

La Santa Seu ha afegit que el cardenal Pietro Parolin no s'oposa a l'exhumació del dictador i aclareix que en la reunió el portaveu del Vaticà només es va manifestar a favor d'explorar altres alternatives al soterrament a l'Almudena a través del diàleg amb la família. 

Així i tot, el Vaticà puntualitza que “és cert que la senyora Carmen Calvo va expressar la seua preocupació per la possible sepultura a la catedral de l'Almudena i el seu desig d'explorar altres alternatives, també a través del diàleg amb la família” i que al cardenal secretari d'Estat “li va semblar oportuna aquesta solució”.

Així ho ha precisat la Santa Seu hores després que Carmen Calvo haja anunciat aquest dimarts als passadissos del Congrés, que l'executiu i l'Església han “acordat” treballar junts per a “trobar una eixida” a aquesta situació que, “òbviament” no pot passar perquè les restes del dictador acaben a la cripta de la catedral madrilenya. 

També et pot interessar

stats