Valls carrega contra Cs per "irresponsable" i pels pactes indirectes amb Vox

Assegura que la conversió de Ciutadans en un partit immers en la "lluita de dretes" ha deixat "orfes" a molts dels votants que van apostar per Inés Arrimadas el 2017.

Manuel Valls
Manuel Valls / Enric Fontcuberta (Efe)

L'exprimer ministre francés Manuel Valls ha carregat contra Ciutadans per la seua estratègia "irresponsable" de buscar una situació "com pitjor, millor" sense plantejar una alternativa en Catalunya, així com pels pactes indirectes amb "reaccionaris" de Vox en l'Estat, on al seu paréixer pugna per a rellevar al PP.

En una roda de premsa a l'Ajuntament de Barcelona ha explicat que "no es pot pintar sempre Espanya en blanc i negre" i ha criticat que Ciutadans es proclame com a "liberal, progressista i europeista" i que després pacte amb formacions que defensen tot el contrari.

Valls ha trencat així amb el silenci en què es va sumir dilluns després de la ruptura de la seua plataforma, Barcelona pel Canvi, amb el partit presidit per Albert Rivera, qui li va tirar en cara que donara suport a la reelecció d'Ada Colau com a alcaldessa.

Per a Valls, la conversió de Ciutadans en un partit immers en la "lluita de dretes" ha deixat "orfes" molts dels votants que van apostar per Inés Arrimadas en les eleccions catalanes del 21 de desembre de 2017. A més, l'exministre francés ha assegurat que no va trencar les relacions amb Rivera després de les eleccions andaluses pel seu "compromís amb Barcelona".

També et pot interessar

stats