Valerio anuncia que, a l'octubre, hi haurà 5.359 places d'acolliment per a migrants

La intenció del Ministeri és estendre el model de la Creu Roja i que els migrants no s'allotgen en centres esportius.

La ministra Magdalena Valerio, durant la compareixença per a explicar les polítiques migratòries del govern

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha assegurat hui que Espanya comptarà, des del mes d'octubre que ve, amb un total de 5.359 places d'acolliment per a migrants.

Aquestes declaracions han tingut lloc durant la seua compareixença en la Comissió de Treball, Migracions i Seguretat Social del Congrés, on ha acudit en sessió extraordinària a petició pròpia i després de la sol·licitud del Partit Popular, Units Podem, Esquerra Republicana de Catalunya i Grup Mixt per a explicar la gestió dels fluxos migratoris.

Segons ha explicat, quan els socialistes van arribar al govern, hi havia 2.803 places d'acolliment de migrants i, en l'actualitat, la xifra ascendeix a 4.210. Però la ministra preveu que d'ací a poc temps puguen ser més de cinc mil per a poder donar "l'atenció adequada" als immigrants irregulars que arriben i que, al seu parer, no és possible oferir en centres esportius.

Així mateix, Valerio ha reconegut les actuacions dels centres de Chiclana de la Frontera, a Cadis, i Mèrida, a Extremadura, gestionats per la Creu Roja. La intenció del Ministeri és estendre aquest model a més institucions i que no siguen espais provisionals.

No hi ha "efecte crida"

La ministra ha negat que s'haja produït "un efecte crida" amb l'acolliment dels immigrants de l'Aquarius, i ha afegit que el Ministeri està treballant amb l'Agència de l'ONU per als Refugiats (ACNUR) per a abordar la sentència del Suprem que condemna Espanya per no complir els compromissos europeus de reubicació.

D'altra banda, Valerio ha mantingut que les portes obertes són "inviables de gestionar" i ha defensat les vies d'immigració "legal i ordenada".

També et pot interessar

stats