El valencià José Manuel Rodríguez Uribes, nou ambaixador en la Unesco

L'exministre de Cultura i Esports substituirà en el càrrec Juan Andrés Perelló a partir de novembre

El ministre de Cultura i Esport, josé Manuel Rodríguez Uribes
L'exministre de Cultura i Esport José Manuel Rodríguez Uribes / À Punt NTC

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts nomenar l'exministre José Manuel Rodríguez Uribes nou ambaixador de l'Organització per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco), segons han informat a Europa Press fonts governamentals.

Uribes (València, 1968) és professor universitari i va estar al capdavant del Ministeri de Cultura i Esports en el segon govern de Pedro Sánchez. Concretament, des del 13 de gener de 2020 fins juliol de 2021, quan el president Pedro Sánchez va escometre la remodelació de l'executiu i el va substituir el català Miquel Iceta. 

Ara, l'exministre donarà el relleu en el càrrec al també valencià Juan Andrés Perelló, que va ser nomenat a l'agost de 2018 i està ja més de tres anys en el lloc, el temps habitual de permanència. No obstant això, no s'hi incorporarà fins que no acabe l'assemblea general de la Unesco, que ha de celebrar-se en la primera meitat de novembre. En aquesta cita Perelló, que va ser alcalde de Bunyol entre 1991 i 1995, continuarà representant Espanya.

També et pot interessar

stats