València no descarta tancar els cementeris si continuen pujant els contagis

Aforament limitat i entrades i eixides diferenciades són algunes de les mesures implantades per a evitar-hi aglomeracions.

Porta principal d'accés al cementeri General de València, el tercer més gran d'Espanya, i que enguany compta amb límit d'aforament
Porta principal d'accés al cementeri General de València, el tercer més gran d'Espanya, i que enguany compta amb límit d'aforament / Europa Press

València no descarta tancar els cementeris el cap de setmana, quan se celebra la festa de Tots Sants, si continuen incrementant-se els contagis a la ciutat. “Si s'extralimita la cosa pel nombre de contactes, hauríem de tancar dissabte o diumenge", advertia aquest dimecres el regidor de cementeris, Alejandro Ramón, qui instava la ciutadania a visitar aquests recintes els dies anteriors i de manera escalonada.

Cal assenyalar que la capital té diversos cementeris, un d’ells el General, té una superfície de 400.000 metres quadrats i és el tercer més gran d’Espanya. A hores d’ara ja s’ha limitat l’aforament als cementeris de València, s’ha dividit en diverses zones, totes amb entrades i eixides diferenciades, es controla l'accés amb infrarojos i hi ha personal a les portes d'accés per a informar els visitants per on poden accedir.

Pel que fa a l’afluència de visitants, aquesta setmana ja es percep un tràfec important als cementeris, molts d’ells han avançat la visita respecte als anys anteriors. Ara bé, la coincidència de Tots Sants amb el cap de setmana podria fer que molts visitants deixaren per a dissabte i diumenge la visita als éssers estimats.

L’alcalde, favorable al tancament perimetral de la Comunitat Valenciana

D'altra banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, veu amb bons ulls la possibilitat de tancar la Comunitat Valenciana a les autonomies que sí que fan pont per Tots Sants, i que ha deixat caure el president de la Generalitat aquest dimecres: “En un moment en què Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Aragó, La Rioja… estan plantejant aquestes mesures, pense que és imprescindible. Si no s’apliquen a l’eixida, igual s’han d’aplicar a l’entrada”, apuntava Ribó.

També et pot interessar

stats