València cobrarà l'IBI a l'Església a partir de l'1 de març

L'impost es cobrarà a aquelles institucions religioses amb propietats on es duguen a terme activitats econòmiques.

L'Hospital Casa de la Salut és un dels centres que hauran  de pagar l'impost
L'Hospital Casa de la Salut és un dels centres que hauran de pagar l'impost / Arxiu

València cobrarà per primera vegada, a partir de l'1 de març, l'impost sobre béns immobles (IBI) a l'Església. L'IBI es cobrarà a aquelles institucions religioses amb propietats on es duguen a terme activitats econòmiques amb ànim de lucre i que suposen competència.

"Per a pagar, s'ha de complir la doble condició de realitzar una activitat lucrativa de caràcter permanent i que estiga subjecta a la lliure competència", ha explicat a Les notícies del matí el regidor d'Hisenda, Ramón Vilar. Vilar ha precisat que un immoble que es dedique al culte o a l'assistència social -com per exemple Càritas-, o fins i tot una residència de retors, estarà exempt de l'impost. Però nombrosos hospitals, centres d'ensenyament i instal·lacions amb beneficis econòmics com ara pàrquings, rebran la carta per a pagar l'impost de béns immobles. "Ens acollim a les sentències de la Unió Europea, que diuen que no cobrar l'impost suposa una ajuda il·legal de l'estat", ha expressat.

Aquest és el cas d'hospitals com la Casa de la Salut, la qual haurà de pagar vora 200.000 euros, o la Universitat Catòlica que en pagarà 51.000; aproximadament, es calcula que amb aquesta mesura l'Ajuntament podrà recaptar vora 2 milions d'euros.

També et pot interessar

stats