València i altres ciutats demanen un fons de reconstrucció local de 4.000 milions d'euros

Ribó ha mantingut una reunió amb alcaldes que han sol·licitat el reconeixement de les entitats locals per a la gestió directa de fons europeus.

L'alcalde de València, Joan Ribó, durant una conferència virtutal
L'alcalde de València, Joan Ribó, durant una reunió telemàtica / Arxiu
22 de març 2021 - 12:09

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha mantingut una reunió telemàtica amb alcaldes de les principals ciutats espanyoles i han acordat sol·licitar al Ministeri d'Hisenda l'aprovació de manera urgent d'un fons de reconstrucció local de 4.000 milions d'euros per a fer front a la Covid-19.

També demanen un fons per al transport de 1.000 milions d'euros, ampliables i el reconeixement de les entitats locals per a la gestió directa de fons europeus per a la reconstrucció.

Ribó s'ha reunit amb els alcaldes de Saragossa, Madrid, Granada i Pamplona, entre altres, i han acordat sol·licitar una reunió immediata amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. Els alcaldes volen fer efectiva la transferència d'almenys el 14,5% dels fons europeus per a la reconstrucció, que equival, segons diuen, al pes de l'administració local en la despesa pública estatal.

"Són reclamacions bàsiques de totes les alcaldies per damunt de qualsevol mena d'ideologia", ha remarcat l'alcalde de València.

També et pot interessar

stats