València acull la sessió internacional del Parlament Europeu

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, inaugura l'esdeveniment on participen més de 300 joves de 40 països.

València acull la sessió internacional del Parlament Europeu
València acull la sessió internacional del Parlament Europeu

València acull des d'aquest dilluns la 90a Sessió Internacional del Parlament Europeu dels Joves, en la qual està previst que participen més de 300 joves estudiants de 40 països d'Europa. Fins el pròxim diumenge, i sota el lema "Horitzó 2020", debatran sobre temes d'actualitat entorn del futur del continent, com la política d'asil, la igualtat de gènere, les polítiques mediambientals o la futura estabilitat de l'euro, entre altres.

Aquest congrés donarà lloc a una sèrie de resolucions que es treballaran en grups i comités i posteriorment s'enviaran al Parlament Europeu perquè els representants polítics tinguen en compte "el punt de vista dels joves", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que participarà en la sessió inaugural. Per a Oltra, la celebració d'aquest esdeveniment a València té una projecció de la ciutat i de la Comunitat Valenciana "com a terra hospitalària i d'acolliment, i com a referent dels principis i valors de la Unió Europea". La vicepresidenta, finalment, ha valorat aquesta classe de trobades perquè "fomenten l'esperit crític, l'intercanvi cultural, el pensament social i els grans ideals a través d'un debat en el qual es conviu amb altres cultures i s'abandonen estereotips".

El Parlament Europeu dels Joves (EYP, per les sigles en anglés) és una de les plataformes de debat polític, educació cívica europea i intercanvi d'idees entre la joventut europea més grans de la Unió, amb la participació de més de 35.000 joves en xarxa, i té com a missió "inspirar i promoure" que "els joves europeus es convertisquen en ciutadans tolerants, amb ments obertes i actitud de participació activa".

També et pot interessar

stats