Vaga general a Catalunya: els Mossos d'Esquadra comencen a desactivar el bloqueig dels piquets

Dues persones detingudes i set agents i un periodista de TV3 ferits durants els incidents.

VÍDEO | Vaga general a Catalunya: els Mossos d\'Esquadra comencen a desactivar el bloqueig dels piquets

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones en la vaga general convocada aquest dijous a Catalunya. La primera de les detencions s'ha produït per la presumpta agressió a un agent durant una protesta a la ciutat de Barcelona, i la segona per incidents associats a talls de carretera a Gurb, Barcelona, on un periodista de TV3 ha sigut atés per l'impacte d'una pedrada. Els dos detinguts han sigut acusats d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat.

Set agents han resultat ferits en diversos aldarulls que s'han produït durant les protestes, segons ha informat el departament d'Interior de la Generalitat. Els incidents més greus s'han produït durant una intervenció per a restablir el trànsit a l'AP-7 a Tarragona, on agents de la Brigada Mòbil han patit ferides de diversa consideració. 

A causa de la vaga general s'estan produint talls de vies de tren i carreteres des de primera hora de la jornada, que han afectat especialment l'AP-7 i l'AP-2, i també les principals artèries de comunicació de Barcelona.

A les 10 del matí els CDR mantenien tallats 15 trams de carretera, segons les dades del Servei Català de Trànsit (SCT).

Els Mossos d'Esquadra desbloquegen alguns piquets

Els Mossos d'Esquadra han solucionat el bloqueig de diversos piquets per a reobrir el trànsit d'eixida del port de Tarragona, dels autobusos urbans de Lleida i del parc industrial de la localitat. També a Lleida s'han desallotjat els manifestants que estaven impedint la circulació a l'A-2 a l'altura de Tàrrega. 

A mitjan matí centenars d’estudiants han ocupat les vies de l’estació de Renfe de plaça de Catalunya de Barcelona i han interromput la circulació.

ADIF ha informat que a Barcelona la línia 2 de rodalia ha patit talls entre Sitges i Vilanova i la Geltrú "per actes de vandalisme" i que els trens que circulen per la línia Girona-Maçanet-Massanes han registrat retards mitjans de 25 minuts "per una incidència en la infraestructura produïda per actes de vandalisme".

Els serveis mínims de metro, autobusos i tramvia, així com en els Ferrocarrils de la Generalitat, són del 50% en hores punta i del 25% la resta del dia

Es preveu que la vaga general convocada pel sindicat independentista Intersindical-CSC afecte previsiblement l’àmbit de l’educació i el comerç, mentre que la indústria es quedarà al marge d’una aturada que no té el suport dels sindicats majoritaris. 

Mobilitzacions contra el juí del procés

procés

Fins ara, la convocatòria s’emmarca en un context de mobilitzacions per a protestar pel juí del procés, que ha rebut el suport del sindicat educatiu USTEC, la CGT, els sindicats estudiantils, l’Assemblea Nacional Catalana, els CDR i Òmnium Cultural. 

La vaga també té el suport del govern de Catalunya, que ha suspés l’agenda política pública de tots els consellers, amb excepció del titular de Treball, Chakir el Homrani, i el d’Interior, Miquel Buch, que haurà d’ocupar-se de possibles emergències. 

Per contra, els sindicats majoritaris, CCOO i la UGT, no han donat suport a la convocatòria de la vaga. 

També et pot interessar

stats