La vaga a les Corts: 26 diputades absents i retrets entre Bonig i Puig

En la sessió de control no han estat presents cap consellera ni les 26 diputades del Grup Socialista, de Compromís i de Podem.

La portaveu del PP, Isabel Bonig, durant la seua intervenció

La jornada de vaga feminista també s´ha notat a les Corts. En la sessió de control no han estat presents cap consellera ni les 26 diputades del Grup Socialista, de Compromís i de Podem. Sí que han ocupat el seu escó les 11 diputades del Grup Popular i les 4 de Ciutadans.

La mobilització del 8 de Març ha centrat les preguntes al president Ximo Puig. La portaveu popular, Isabel Bonig, havia de preguntar per l´execució pressupostària, però ha acabat acusant el Govern de no treballar per la igualtat real de les dones com, segons ha dit, sí que fa el PP creant llocs de treball. Puig ha acusat Mariano Rajoy, que participa en unes jornades de Partit Popular Europeu a València, de boicotejar amb la seua presència una vaga justa a favor de la igualtat.

La vaga feminista també ha centrat les intervencions dels portaveus de Compromís, Fran Ferri, i de Podem, Antonio Estañ. Tots dos han defensat la importància històrica d´aquesta jornada. La portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha retut homenatge a les dones que lluiten perquè la seua presència en les institucions no siga un fet extraordinari.

També et pot interessar

stats