Urkullu i Feijóo prenen possessió com a presidents autonòmics en actes marcats per la Covid-19

La coalició de govern entre el PNB i el PSE manté el repartiment de conselleries, però els socialistes guanyen pes polític.

El lehendakari Iñigo Urkullu jura el càrrec sota l’arbre de Gernika.
El lehendakari Iñigo Urkullu jura el càrrec sota l’arbre de Gernika. / Miguel Toña (EFE)

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha jurat el càrrec aquest dissabte davant l’arbre de Gernika amb mascareta i seguint la tradicional cerimònia, amb un aforament limitat per les mesures de prevenció de la Covid-19. El president basc inicia així el seu tercer mandat consecutiu gràcies a un pacte amb el PSE.

La coalició de govern entre el PNB i el PSE garanteix la majoria absoluta que permetrà aprovar totes les lleis que dissenye el seu executiu. El nou govern basc té dos vicelehendakaris, càrrecs que seran assumits pel jeltzale Josu Erkoreka i Idoia Mendia, secretària general el PSE.

Tot i que es manté el repartiment de 8 conselleries dirigides pel PNB i 3 pel PSE de l’anterior legislatura, el pes polític dels socialistes ha augmentat amb la incorporació de Mendia, que a més gestionarà el Departament de Treball i Ocupació.

Feijóo inicia la seua quarta legislatura consecutiva

En la presa de possessió del càrrec de president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo ha promés “cooperació” al govern espanyol i ha apostat per la moderació i l’estabilitat com a solucions a la crisi de la Covid-19.

L’acte s’ha celebrat en el parlament autonòmic gallec i ha sigut més breu que altres anys. De fet, s’ha cancel·lat l’acte civil planificat a causa de les mesures de seguretat contra la Covid-19.

També et pot interessar

stats